Paj med tonfisk och räkor

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paj med tonfisk och räkor

Ingredienser

8 portioner
Deg
1 1,5 dl jästbrödsmjöl
2 0,5 dl rågmjöl
3 125 g margarin
4 1 dl kvarg
Fyllning
1 1 burk (160/120 g) tonfiskbitar i olja
2 1 påse (180 g) stora, skalade räkor
3 1,5 dl kvarg
4 2 ägg
5 0,5 dl riven ost
6 2 msk söt chilisås med tomat
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 72 g
Protein 15 g 117 g
Fett 14 g 111 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 922 7378
Energi kcal 220 1763

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna i god tid enligt anvisningen på förpackningen. Nyp mjölet och fettet till en grynig massa. Tillsätt kvargen och rör degen snabbt jämn. Slå in degen i plastfilm och låt den stå i kylskåp medan du tillreder fyllningen.

Låt räkorna och tonfisken rinna av. Kavla ut bottnen och tryck ut den över bottnen av en Ø 24 cm springform klädd med bakplåtspapper.

Blanda kvarg, ägg, riven ost och kryddor i en bunke; tillsätt räkorna och tonfisken. Fördela blandningen över bottnen.

Grädda i 200 grader på nedre falsen i ca 30 minuter, tills fyllningen har koagulerat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5