Paj med sallad på rökt fisk

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paj med sallad på rökt fisk

En pajbotten gjord av smördeg kan man fylla på många olika sätt. Bottnen kan man baka i förväg och frysa – bra med tanke på överraskningsgäster. Den tinar snabbt medan man tillreder fyllningen.

Ingredienser

6 portioner
Botten
1 100 g smör
2 2,5 dl vetemjöl
3 0,5 dl riven parmesanost
4 nypa en nypa salt
5 2 msk kallt vatten
För gräddningen
1 torra bönor eller ärter
Fyllning
1 250 g rensad rökt fisk
2 150 g blandsallat
3 0,5 rädisor
4 0,5 - 1 spetsig paprika
5 1 kruka eller knippe dill
Dressing
1 2 dl crème fraîche
2 1 msk pepparrotskräm
3 1 msk citronsaft
4 1 tsk socker
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 135 g
Protein 13 g 76 g
Fett 28 g 166 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 1 632 9791
Energi kcal 390 2340

Obs! I beräkningen har inte medtagits: pepparrotskräm

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna smöret, häll i en bunke. Tillsätt mjölet, den rivna parmesanosten och en nypa salt. Nyp ingredienserna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och rör degen jämn. Klä bottnen av en springform (diam. ca 25 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av formen. Låt bottnen vila en timme i kylskåp.
Nagga bottnen med en gaffel och täck den med bakplåtspapper. Fyll fördjupningen med torra ärter eller bönor, så kanterna hålls intakta. Grädda bottnen 15–17 minuter i 200 grader under papper och ärter, ta sedan bort ärter och papper och grädda tills bottnen är färdig och lite brynt.
Låt bottnen svalna en stund; lossa den sedan från formen och lägg den på ett serveringsfat. Blanda alla ingredienserna till såsen sinsemellan. Stycka den rökta fisken. Hacka paprikan och rädisorna. Fördela salladsingredienserna på bottnen. Hacka dillen, strö över rätten. Ringla lite dressing över salladen och servera resten separat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5