Paj med rökt lax och broccoli

27.3.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paj med rökt lax och broccoli

Marianne Heikkilä: Det här receptet är en modern version av barndomens pajer med svamp, ost, fisk eller skinka i fyllningen.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 2 dl rågmjöl
2 1 dl vetemjöl
3 4 msk olja
4 1,5 dl kallt vatten
5 1 tsk salt
Fyllning
1 200 g kallrökt lax i skivor
2 1 broccoli
3 1 dl grynost
4 0,5 citron, saften
Fromage
1 1 kruka färsk dill
2 2 ägg
3 2 askar (400 g) naturell färskost
4 2 dl matlagningsgrädde
5 grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 134 g
Protein 14 g 114 g
Fett 31 g 248 g
Kostfibrer 4 g 28 g
Energi kJ 1 700 13598
Energi kcal 406 3250

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Blanda bottnens ingredienser till en deg i en bunke. Tryck ut degen i en rund pajform (diameter ca 25 cm) och ställ den i kylskåp att vila.

Skär den kallrökta laxen i ca centimeterstora tärningar. Tvätta broccolin, lossa blomställningarna och klyv dem på längden. Lägg broccolibitarna och laxtärningarna i en bunke, tillsätt grynosten och saften av en citron. Rör om. Tillred fromagen: hacka dillen och blanda ingredienserna omsorgsfullt med en elvisp.

Fördela lax-broccoli-grynostblandningen över pajbottnen. Häll fromagen över och tryck ner broccolin under fromagens yta. Grädda pajen ca en timme, tills ytan blir vackert brun. Pajen stelnar då den kyls.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5