Paj med morotsrullar

26.10.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paj med morotsrullar

Garnera den salta pajen med morötter i regnbågens färger. Använd en färdig pajbotten, så har du mer tid att rulla morotsskivor.

Ingredienser

7 portioner
1 1 paket (380 g) pajdeg, salt (frysvara)
2 400 g morötter i olika färger
3 1 burk (250 g) kvarg
4 1 burk (200 g) naturell färskost
5 2 ägg
6 1 tsk salt
7 1 tsk timjan
8 2 msk olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 210 g
Protein 11 g 80 g
Fett 24 g 165 g
Kostfibrer 4 g 29 g
Energi kJ 1 588 11116
Energi kcal 380 2657

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina pajdegen 30 minuter i rumstemperatur och tryck ut den i en smord pajform.

Värm ugnen till 200 grader och förgrädda bottnen 10 minuter i ugnen.

Blanda kvargen, färskosten och äggen i en bunke. Krydda med salt och timjan.

Skala morötterna och skiva dem mycket tunt på längden t.ex. med en skalarkniv. Lägg skivorna i en mikrougnstålig skål med vatten.  Värm ca en minut i mikrovågsugn, så skivorna mjuknar en aning. De blir då lättare att rulla ihop. Låt morötterna rinna av.

Bre kvargfyllningen på degbottnen. Rulla ihop morotsskivorna och fördela dem på pajen. Pensla ytan lätt med olja och grädda 40–45 minuter.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5