Paj med bär- och yoghurtfyllning

19.9.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paj med bär- och yoghurtfyllning

Ingredienser

15 portioner
1 200 g margarin
2 1,5 dl socker
3 2 ägg
4 2 dl havreflingor
5 4 dl vetemjöl
6 2 tsk bakpulver
Fyllning
1 200 g djupfrysta svarta vinbär
2 200 g djupfrysta lingon
3 2 msk potatismjöl
4 4 dl (150 g) yoghurt med vanilj
5 2 ägg
6 1 dl socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 538 g
Protein 5 g 81 g
Fett 11 g 169 g
Kostfibrer 2 g 35 g
Energi kJ 1 125 16873
Energi kcal 269 4033

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa fettet och sockret till skum. Vispa i äggen ett i taget. Rör i havreflingorna och mjölet med bakpulvret irört. Tryck ut degen med mjölade händer på papper i en låg ugnsform (ca 30 x 40 cm). Rör potatismjölet i bären, fördela bären över degen. Blanda yoghurt, ägg och socker sinsemellan, häll över bären. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5