Osttårta med pumpa

26.9.2016
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Osttårta med pumpa

Pumpa är god också i söta delikatesser.

Ingredienser

8 portioner
1 100 g digestivekex
2 50 g smält smör
Fyllning
1 400 g naturell färskost
2 1,25 dl socker
3 2 tsk vaniljsocker
4 3 ägg
5 0,5 butternutpumpa
6 1 tsk rivet citronskal
7 2 msk citronsaft
8 1 tsk kanel
9 1 tsk ingefära
10 0,5 tsk kardemumma

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 192 g
Protein 6 g 46 g
Fett 20 g 160 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 1 262 10094
Energi kcal 302 2413

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka butternutpumpan. Koka pumpan mjuk i vatten, häll av vattnet och kör pumpan till puré. Ta av 2 dl puren till fyllningen. Krossa kexen, rör i det smälta smöret. Täck bottnen av en springform (20–22 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan på formens botten och kanter. Vispa osten med elvisp, tillsätt resten av ingredienserna. Häll blandningen över bottnen. Grädda i ugn, ca 50 minuter i 175°C. Täck tårtan med ett ark bakplåtspapper efter halva tiden. Låt tårtan vila minst 3 timmar i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5