Osttårta med lime

25.2.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Osttårta med lime

Osttårta smakar som allra bäst följande dag. Tårtan kan förvaras 5 dagar i kylskåp. Du kan servera den som sådan eller med en bärsås.

Ingredienser

10 bitar
1 200 g digestivekex
2 150 g smör
3 4 msk rörsocker
Fyllning
1 600 g naturell färskost
2 200 g crème fraîche
3 1 msk rivet limeskal
4 1 dl limesaft
5 2 dl rörsocker
6 2 tsk vaniljsocker
7 4 ägg
8 2 msk majsstärkelse

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 39 g 390 g
Protein 7 g 67 g
Fett 40 g 395 g
Kostfibrer 1 g 10 g
Energi kJ 2 269 22688
Energi kcal 542 5422

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula kexen i en matberedare eller, inneslutna i en plastpåse, med en brödkavel. Rör det smälta smöret och sockret i kexsmulorna.
Klä en springform (diam. ca 24 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan på formens botten och kanter. Gör kanten 4–5 cm hög. Låt formen stå i kylskåp en halv timme.
Vispa färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör fyllningen jämn. Fördela fyllningen över bottnen. Grädda tårtan  ca en timme på mittfalsen i 175°C. Täck tårtan med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om ytan verkar bli för mörk.
Stäng av ugnen och låt tårtan stå ytterligare en timme i ugnen. Servera osttårtan följande dag. Förvara den omsorgsfullt täckt i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5