Osttårta med havtorn och apelsin

27.3.2017
15 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Osttårta med havtorn och apelsin

Ostkakan har härligt frasig botten och yoghurten gör den lättare. Den gula tårtan är som en sol på kaffebordet.

Ingredienser

8 bitar
Botten
1 175 g fyllda chokladkex
2 50 g margarin
Fyllning
1 6 blad gelatin
2 2 burkar (à 200 g) färskost, naturell
3 1 burk (400 g) turkisk yoghurt
4 2 dl florsocker
5 1 apelsin
Gelé
1 2 dl havtorn-apelsinsoppa (Riitan Herkku)
2 2 gelatin
Dessutom
1 ananaskörsbär
2 myntablad

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 37 g 297 g
Protein 5 g 38 g
Fett 28 g 223 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 1 767 14138
Energi kcal 422 3379

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ananaskörsbär

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krossa kexen. Smält margarinet, rör det i kexen. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en springform (Ø 20 cm).

Lägg 6 gelatinblad i blöt i kallt vatten. Rör färskosten mjuk. Rör i yoghurten och florsockret. Tvätta apelsinen. Skala den tunt med en skalarkniv. Lägg skalspånorna i kallt vatten och kärlet i kylskåp. Pressa apelsinen, hetta upp saften. Pressa vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i saften. Låt saften svalna till fingervärme och häll den i en tunn stråle i fyllningen under ständig omröring. Fyll tårtan, täck den med plastfilm och låt den stelna 2 timmar I kylskåp.

Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp saftsoppan. Pressa vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i saftsoppan. Häll glasyren rumstempererad över tårtan och låt tårtan stelna 4–6 timmar i kylskåp.

Torka och strimla apelsinskalen. Lossa formen, garnera tårtan.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5