Osttårta med hallon och rostad vit choklad

10.6.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Osttårta med hallon och rostad vit choklad

Den här osttårtan stelnar i kylskåp utan tillsats av gelatin. Ugnen behöver du bara då du rostar vit choklad till garneringen.

Ingredienser

12 bitar
1 2 paket (à 154 g) mörka fyllda kex
2 100 g margarin
Fyllning
1 100 g vit choklad
2 2 paket (à 200 g) naturell färskost
3 1 ask (250 g) kvarg
4 1 dl florsocker
5 1 msk citronskal
6 2 tsk vaniljsocker
7 2 dl vispgrädde
8 2 askar (à 125–175 g) hallon
Garnering
1 100 g vit choklad
2 1 ask (125–175 g) hallon
3 mörka fyllda kex

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 34 g 412 g
Protein 6 g 69 g
Fett 28 g 340 g
Kostfibrer 2 g 25 g
Energi kJ 1 747 20967
Energi kcal 418 5011

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Krossa knäckebrödet till små smulor. Smält margarinet, rör det i kexsmulorna. Täck bottnen och kanterna av en form på ca 22 x 22 cm med bakplåtspapper. Tryck smulblandningen jämnt och tätt över bottnen, låt formen stå ca 30 minuter i kylen.
  2. Smula 100 g vit choklad i en bunke. Värm den i mikrovågsugn 30 sekunder, rör om; upprepa tills chokladen har smält. Rör färskost, kvarg och florsocker i chokladen. Tvätta och riv citronskalet. Tillsätt det rivna och vaniljsocker i fyllningen. Vispa grädden. Bered fyllningen av den vispade grädden och 2 askar hallon. Fördela fyllningen på kexbottnen. Täck tårtan med plastfilm och låt den vila i kylskåp minst 6 timmar eller (helst) över natten.
  3. Värm ugnen till 180 grader. Hacka 100 g vit choklad och bre ut den på bakplåtspapper på en plåt. Rosta chokladen 4–6 minuter i ugnen. Chokladen rostas mycket snabbt, så ta den ur ugnen så snart den blir lätt gyllenbrun på ytan. Låt chokladen svalna ordentligt.
  4. Garnera tårtan med hallon, rostad choklad och, om du så tycker, med kex strax innan du ställer fram den. Servera tårtan kylskåpskall.

Tips: Smula kexen i mixer eller lägg dem i en kraftig plastpåse och krossa dem med en brödkavel.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5