Ostsufflé

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostsufflé

Ingredienser

4 portioner
1 2 msk smör
2 2 msk vetemjöl
3 3 dl helmjölk
4 4 äggulor
5 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
6 0,5 tsk salt
7 150 g riven ost med kraftig smak
8 4 äggvitor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 29 g
Protein 18 g 73 g
Fett 25 g 100 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 370 5482
Energi kcal 328 1310

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Ostsufflé 1

Ta fram ingredienserna och redskapen i god tid.

Ostsufflé 2

Separera vitorna från gulorna.

Ostsufflé 3

Fräs mjölet i smöret utan att bryna. Tillsätt mjölken i omgångar och rör blandningen jämn. Koka såsen under omröring tills den tjocknar. Ta kastrullen åt sidan.

Ostsufflé 4

Rör gulorna i såsen, en i taget. Krydda. Tillsätt den rivna osten.

Ostsufflé 5

Vispa vitorna till styvt skum, vänd skummet varsamt i ostsåsen.

Ostsufflé 6

Smörj portionsformar och häll sufflésmeten i formarna. Fyll formarna till 3/4. Tillred i ugn, ca 15 minuter i 175°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5