Ostpaj med bär

17.5.2015
39 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostpaj med bär

Ingredienser

16 bitar
Botten
1 300 g Digestivekex
2 150 g margarin
Fyllning 1
1 600 g naturell färskost
2 4 ägg
3 2 dl socker
4 300 g djupfrysta bär, t.ex. hallon, svarta vinbär
5 2 msk potatismjöl
Fyllning 2
1 2 burkar (à 150 g) crème fraîche
2 1,5 dl florsocker
3 2 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 34 g 539 g
Protein 6 g 100 g
Fett 21 g 342 g
Kostfibrer 1 g 16 g
Energi kJ 1 482 23705
Energi kcal 354 5666

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula kexen fint, smält margarinet. Blanda smulorna i fettet. Täck en ugnsform eller plåt (22 x 32 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen över formens botten. Förgrädda bottnen ca 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa färskosten, äggen och sockret i en bunke. Fördela blandningen över den förgräddade bottnen. Blanda de djupfrysta bären och potatismjöl; strö bären över pajen. Grädda pajen 30 minuter på mellersta falsen. Ta ut pajen att svalna i ca 5 minuter. Blanda till fyllning 2. Fördela fyllningen över pajen. Grädda ytterligare 10 minuter, tills ytan stelnar. Låt pajen svalna helt innan du serverar den.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5