Ostkrans

15.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostkrans

Överraska med en krans på ostbrickan. Gör den till en fest för ögonen med tranbär, äpple och nötter. Servera med en syrligt söt tranbärs-balsamicosås.

Ingredienser

7 portioner
1 600 g ostar (t.ex. brödost, svartstämplad emmental, blåmögelost och cheddar)
Tranbärs-balsamicosås
1 200 g tranbär
2 1 dl vatten
3 4 msk farinsocker
4 2 msk balsamvinäger
5 nypa salt
Dessutom
1 1 äpple
2 1 dl nötter
3 1 dl tranbär

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 74 g
Protein 23 g 161 g
Fett 30 g 208 g
Kostfibrer 3 g 23 g
Energi kJ 1 682 11771
Energi kcal 402 2813

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka såsen. Lägg tranbären och vattnet i en kastrull, koka ca 7 minuter. Sila vätskan i en bunke, pressa saften ur bären med en sked. Tillsätt sockret, balsamvinägern och en nypa salt. Koka ca 5 minuter. Låt såsen svalna. Lägg gärna några hela tranbär i såsen.

Ta fram ostarna i rumstemperatur ca en timme innan de ska serveras. Stycka ostarna, arrangera bitarna i en krans. Garnera kransen med äppelklyftor, nötter och tranbär.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5