Ostkaka

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostkaka

Ingredienser

10 portioner
1 250 g flerkornsbröd
2 1 dl smält smör
3 0,5 dl mjölk
Fyllning
1 4 gelatinblad
2 200 g färskost med örter
3 150 g fetaost (salladsost)
4 2 dl gräddfil
5 1 dl hackad gräslök
6 2 msk citronsaft
7 1 dl hackad paprika
8 1 tsk svartpeppar
9 2 dl vispgrädde
På ytan
1 0,5 gurkor
2 oliver
3 sallat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 142 g
Protein 6 g 62 g
Fett 28 g 283 g
Kostfibrer 2 g 15 g
Energi kJ 1 407 14069
Energi kcal 336 3363

Obs! I beräkningen har inte medtagits: oliver, sallat

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klä bottnen av en springform (diam. ca 25 cm) med bakplåtspapper. Kör brödet inklusive skal i en matberedare. Rör i smöret och mjölken. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Hacka paprikan och örterna. Rör samman färskost och gräddfil. Smula och tillsätt fetaosten, tillsätt de hackade örterna och paprikan. Krydda med citronsaft och peppar. Vispa grädden till löst skum. Ta upp gelatinbladen, smält dem i mikrovågsugn.

Tillsätt ett par skedar fyllning i gelatinet, blanda, tillsätt i ostblandningen. Vänd i vispgrädden. Krydda vid behov med salt. Tryck ut ca 2/3 av brödsmulorna över formens botten, fördela hälften av fyllningen på. Strö resten av brödsmulorna över fyllningen; häll resten av fyllningen över.

Täck formen med folie och ställ den i kylskåp till minst 4 timmar. Lossa ostkakan från formen, ställ den på ett fat. Klyv gurkan, ta ut kärnorna och tärna gurkan. Garnera med sallat, tärnad gurka och oliver.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5