Ostkaka med apelsin

18.12.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostkaka med apelsin

Ingredienser

12 portioner
1 200 g digestivekex
2 75 g margarin
Fyllning
1 4 ägg
2 2 burkar (400 g) färskost, naturell
3 1 burk (250 g) mascarponeost
4 2 dl socker
5 2 apelsin, skalet
6 0,5 dl pressad apelsinsaft
7 0,5 dl potatismjöl
På ytan
1 apelsinskivor
2 1 dl apelsinmarmelad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 376 g
Protein 8 g 93 g
Fett 31 g 369 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 1 813 21758
Energi kcal 433 5200

Obs! I beräkningen har inte medtagits: apelsinskivor

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krossa kexen i en plastpåse med t.ex. en brödkavel. Smält fettet och rör i kexsmulorna. Klä en springform (diam. 24 cm.) med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan längs bottnen och en del av kanterna av formen. Knäck äggen, separera vitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna, ostarna och sockret. Tvätta apelsinerna väl och riv skalen i ostblandningen. Pressa saften ur apelsinen. Rör i saften och potatismjölet. Vänd varsamt i äggviteskummet. Häll fyllningen i formen. Grädda ca en timme på mittfalsen i 175 grader. Ställ att svalna. Låt bakverket vila en god stund på svalt ställe innan du tar det ur formen. Garnera med någ5ra apelsinskivor. Värm marmeladen till flytande konsistens i mikrovågsugn eller i en kastrull. Fördela marmeladen över ytan, kyl.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5