Ostbröd med örter

21.5.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostbröd med örter

Ingredienser

15 bitar
1 5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 2 msk honung
4 1,5 tsk salt
5 1 msk medelhavskryddblandning
6 12 dl semlemjöl
7 2 msk olivolja
8 2 dl riven stark ost

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 30 g 449 g
Protein 8 g 122 g
Fett 6 g 91 g
Kostfibrer 2 g 36 g
Energi kJ 873 13088
Energi kcal 209 3128

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm. Smula i jästen, tillsätt honung, salt och örtblandningen. Arbeta mjölet i degen i några omgångar, tillsätt oljan och den rivna osten mot slutet av knådningen. Låt den mjuka degen jäsa 30 minuter under duk. Tryck ut degen till en jämn platta på bakplåtspapper på en liten plåt eller i en ugnsform. Låt brödet jäsa 15 minuter. Dela den jästa degen i portionsbitar med en degsporre. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 20 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5