Ostbostonkaka med spenat

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ostbostonkaka med spenat

Ingredienser

20 portioner
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 msk socker
4 1 tsk salt
5 8 dl semlemjöl
6 75 g margarin
Fyllning
1 200 g färsk spenat
2 1 dl hackade soltorkade tomater
3 150 g riven mozzarellaost
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
Pensla med:
1 1 ägg

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 310 g
Protein 5 g 98 g
Fett 6 g 123 g
Kostfibrer 2 g 33 g
Energi kJ 577 11536
Energi kcal 138 2757

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm. Lös jästen i vätskan. Tillsätt sockret, saltet och en del av mjölet, rör degen jämn. Tillsätt det mjuka fettet och resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Kavla ut degen till en tunn rektangulär platta. Ta bort eventuella kraftiga bladnerver från spenaten. Förväll spenaten hastigt i vatten, skölj den sedan med kallt vatten. Pressa vätskan ur bladen. Fördela spenat, tomatbitar och riven ost på degplattan. Krydda. Rulla ihop plattan. Skär rullen i nio stycken. Klä en springform (diam. 24–26 cm) med bakplåtspapper. Placera bitarna jämnt i formen med snittsidan uppåt. Låt degen jäsa 20 minuter under duk. Pensla ytan med ägg. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5