Ost, pepparkaksstänger och glöggsås

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ost, pepparkaksstänger och glöggsås

Ingredienser

6 portioner
1 400 g vit- och/eller blåmögelost
Pepparkaksstänger
1 250 g (1/2 pkt) pepparkaksdeg (frysvara)
2 1 tsk grovmalen svartpeppar
Dressing
1 2 dl glögg
2 1,5 tsk potatismjöl

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 164 g
Protein 14 g 84 g
Fett 37 g 221 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 2 069 12412
Energi kcal 494 2966

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen och kavla ut den till 3 mm tjocklek. Skär ca 12 cm långa stänger av degen. Lägg stängerna på en plåt och strö grovmalen svartpeppar på dem. Grädda i ugn, ca 7 minuter i 200°C. Mät såsingredienserna i en kastrull; hetta upp den till kokpunkten under omröring. Ställ kastrullen åt sidan och låt såsen svalna. Servera pepparkaksstängerna och såsen till ostarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5