Örtmarinerade grönsaker

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Örtmarinerade grönsaker

Ingredienser

6 portioner
1 1 liten zucchini
2 1 röd paprika
3 8 körsbärstomater
4 1 dl kärnfria oliver
Marinad
1 1 dl olivolja
2 0,5 dl citronsaft
3 0,5 dl balsamvinäger
4 1 msk flytande honung
5 1 pressad vitlöksklyfta
6 0,5 tsk rosmarin
7 0,5 tsk timjan
8 0,5 tsk oregano
9 0,5 tsk krossad chili
10 1 tsk salt
11 3 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 39 g
Protein 1 g 5 g
Fett 16 g 98 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 744 4463
Energi kcal 178 1067

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär zucchinin i ca centimetertjocka skivor, klyv skivorna. Strimla paprikan. Lägg grönsakerna i formen, ringla på lite olja och rosta grönsakerna ca 12 minuter i 225 grader.

Skär små snitt i tomaterna, doppa tomaterna kort i kokhett vatten och skala dem. Lägg grönsakerna och oliverna i en bunke. Blanda till marinaden och häll den över grönsakerna. Marinera till nästa dag. Strö hackad persilja över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5