Örtmarinerade ägg

27.3.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Örtmarinerade ägg

Ägg som snabbmarinerats i örtolja är en bra rätt vid en vårbrunch.

Ingredienser

6 portioner
1 6 ägg
Örtolja
1 1 kruka färska örter, t.ex. 1/2 kruka basilika och t.ex. 1/2 kruka persilja
2 1,5 dl rybsolja
3 1 vitlöksklyfta
4 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 2 g
Protein 7 g 42 g
Fett 28 g 169 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 168 7008
Energi kcal 279 1675

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka äggen 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem kalla.
  2. Kör alla ingredienser i örtoljan med stavmixer eller i en mixer. Kör ingredienserna ordentligt, så du får en vackert grön olja.
  3. Rulla äggen i 1/2 dl örtolja och ställ fram dem på t.ex. en sallad eller för sig själv. Använd resten av örtoljan som salladsdressing.
Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5