Örtkryddade kycklingben

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Örtkryddade kycklingben

Ingredienser

6 portioner
1 6 lårben av kyckling
2 1,5 tsk salt
3 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Örtblandning
1 50 g smör
2 1 dl färska hackade örter, t.ex. persilja, mynta och basilika
3 2 vitlöksklyftor
4 2 citroner

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 2 g
Protein 33 g 196 g
Fett 39 g 233 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 2 007 12041
Energi kcal 480 2878

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Gör örtblandningen. Blanda de hackade örterna i smöret. Skala och riv vitlöksklyftorna, tillsätt. Tvätta citronerna omsorgsfullt, riv och tillsätt skalen.

Lösgör skinnet från köttet genom att föra ett finger mellan köttet och skinnet. Fördela örtsmöret under skinnet. Krydda ytan med salt och peppar. Lägg kycklingbenen i en låg ugnsform, klyv och tillsätt citronerna.

Tillred i 200 grader på mittfalsen i ca 45 minuter eller tills vätskan som sipprar ut är klar. Pressa saften ur citronhalvorna på benen då du serverar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5