Örtkryddad vitlöksströmming

17.9.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Örtkryddad vitlöksströmming

Servera örtkryddad vitlöksströmming med bröd som suger upp det läckra spadet till sista droppen.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g strömmingsfiléer (frysvara)
2 1,5 tsk salt
3 0,5 tsk malen vitpeppar
4 1 ask (200 g) naturell färskost
5 3 vitlöksklyftor
6 1 kruka färsk gräslök
7 1 kruka färsk dill
8 0,5 dl vatten
9 0,5 dl citronsaft
På ytan
1 2 bitar bitar knäckebröd
2 1 msk rybsolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 27 g
Protein 27 g 107 g
Fett 32 g 128 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 773 7093
Energi kcal 424 1695

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Lägg de tinade filéerna på arbetsbänken med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och vitpeppar. Låt det hela ta smak ca 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
  • Klicka färskosten i en bunke. Pressa vitlöken, tillsätt. Hacka örterna, rör dem i färskosten.
  • Vänd upp filéernas skinnsida. Fördela ostblandningen på filéerna och rulla ihop filéerna. Rada rullarna tätt i en ugnsform (ca 20 x 20 cm). Blanda vatten och citronsaft; häll blandningen i formen. Hacka knäckebrödet, strö smulorna över strömmingarna. Ringla olja över det hela.
  • Tillred ca 20 minuter i ugnen. Låt rätten vila ett ögonblick innan du serverar. Servera strömmingarna med bröd och en sallad.
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5