Örtgratinering och nya tilltugg till skinkan

20.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Örtgratinering och nya tilltugg till skinkan

Den fräscha örtgratineringen ger den traditionella julskinkan en ny look. Kör ärterna till en hummusliknande kräm och krydda äppelmoset med senap och kanel.

Ingredienser

1 6 - 7 kg julskinka (6–7 kg) (färdig)
Örtgratinering för skinka
1 1 dl ströbröd
2 1 dl färsk persilja
3 0,5 dl mynta
4 nypa salt
5 0,5 - 1 dl senap
6 djupfrysta tranbär eller lingon
Hummus på ärter
1 1 påse (400 g) djupfrysta ärter
2 1 vitlöksklyfta
3 0,5 saften av citron
4 2 msk olja
5 1 msk tahini
6 0,5 tsk salt
Äppelmos med senap
1 2 äpplen
2 0,5 dl äppelsaft
3 2 msk stark senap (t.ex. Dijon)
4 2 tsk kanel

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 204 g
Protein 932 g
Fett 1189 g
Kostfibrer 31 g
Energi kJ 63380
Energi kcal 15148

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stek julskinkan enligt anvisningen och låt skinkan svalna till rumstemperatur.

Lägg ströbrödet och örterna i en blender eller en stavmixerbunke. Kör tills blandningen är rätt finhackad. Pensla den färdiga skinkan med senap, täck med gratineringen. Du kan garnera skinkan med t.ex. djupfrysta tranbär eller lingon.

Tillred hummusen. Tina ärterna i mikrovågsugn eller skölj dem med varmt vatten i ett durkslag. Skala och hacka vitlöken, pressa saften ur citronen. Rör samman alla ingredienser och kör hummusen slät t.ex. med en stavmixer. Tillsätt en skvätt vatten om det behövs.

Tillred en söt äppelpuré. Skala och kärna ur äpplena. Rör alla ingredienserna sinsemellan och purea.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5