Aino Mannio är en 35-årig socialpsykolog från Vanda. Barnen, som inte ännu är i skolåldern, ser till att föräldrarna hålls sysselsatta.
– Till vardags äter vi vanlig basmat, säger Aino. – Malet kött, spagetti, kyckling, ris, fiskpinnar, lax... Åt mig själv lagar jag ofta en sallad.
Själv gillar Aino t.ex. sushi och köttfondue, och gillar också många slags grönsaker.
– Bäst tycker jag om fräsch mat, som är vad den ser ut att vara. Gräddsåser gillar jag inte, och inte är jag förtjust i lever heller, säger hon.
På fritiden gillar småbarnsmamman att spela tennis och gå på gymmet. Aino säger också att hon jättegärna lagar mat.
– Har jag bara tid, så gillar jag att stå i köket. Så värst disciplinerad kock är jag nog vanligen inte. Jag komponerar rätter enlig det som jag råkar vara sugen på just då. Oftast smakar jag mig fram. Av matbutikerna föredrar jag ofta till exempel S-market.