Omelettrulle med räkor

25.2.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Omelettrulle med räkor

Omelettrullen, som ska serveras kall, är god som både lunch och vickning och som förrätt vid middagsbordet. Ta gärna finfördelad tonfisk eller rökt fisk i stället för räkor.

Ingredienser

4 portioner
1 6 ägg
2 1,5 dl vetemjöl
3 6 dl mjölk
4 1 tsk salt
Fyllning
1 250 g stora djupfrysta räkor
2 0,5 huvud isbergssallat
3 3 msk hackad dill
4 1 dl crème fraîche
5 2 msk majonnäs
6 1 liten vitlöksklyfta
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk cayennepeppar
Garnering
1 80 g räkor
2 rosépepparkorn
3 dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 103 g
Protein 30 g 121 g
Fett 25 g 100 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 897 7588
Energi kcal 454 1814

Receptinformation

Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna i god tid i ett durkslag. Blanda äggen och vetemjölet. Tillsätt mjölk och salt, rör smeten jämn. Häll degen på bakplåtspapper i en stor låg ugnsform.. Tillred i ugn, ca 20 minuter i 200°C.
Låt bottnen svalna; stjälp sedan upp den på ett rent ark bakplåtspapper. Rör majonnäsen i crème fraîche. Krydda med vitlök, salt och chili. Fördela blandningen över fiskplattan. Riv salladen i strimlor, strö den och dillen över plattan. Tillsätt slutligen räkorna. Rulla ihop plattan som en rulltårta. Garnera.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5