Omelettrulle med bönor och paprika

6.7.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Omelettrulle med bönor och paprika

Den vackra och färggranna omelettrullen gömmer grönsaker och läcker köttfärsgratäng i sitt inre. Ställ rullen i kylen, den är ett utmärkt mellanmål för familjens skolelever.

Ingredienser

15 bitar
1 6 ägg
2 5 dl mjölk
3 1,5 dl vetemjöl
4 0,25 tsk (¼ tsk) salt
5 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
6 1 påse (250 g) buskbönor
7 1 spetspaprika
Fyllning
1 1 ask (400 g) malet nötkött
2 1 msk rybsolja
3 4 msk tomatpuré
4 0,5 dl vatten
5 2 msk provencale örtblandning
6 1 tsk salt
7 1 paket (200 g) kryddad färskost med soltorkad tomat
8 1 ask (100 g) rucola

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 8 g 126 g
Protein 11 g 159 g
Fett 12 g 185 g
Kostfibrer 1 g 15 g
Energi kJ 786 11794
Energi kcal 188 2819

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Vispa äggen lätt i en bunke.

Tillsätt mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar. Häll omelettsmeten på plåten.

Skölj bönorna och skär av stammen. Strimla paprikan. Tryck bönorna och paprikastrimlorna i omelettmassan. Grädda omeletten ca 15–18 minuter i ugnen. Tillred under tiden fyllningen.

Bryn köttet i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén och vattnet. Koka tills vätskan har dunstat.

Krydda med örtblandning och salt. Häll köttet i en bunke, rör i färskosten. Låt blandningen svalna.

Lägg ett rent bakplåtspapper på arbetsbänken. Stjälp upp den färdiga omeletten på papperet. Låt den svalna.

Bre köttfyllningen på omelettplattan. Tillsätt rucolan, rulla ihop omeletten som en rulltårta.

 

Tips: Fylld omelettrulle är prima vägkost.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5