Ölmojito

25.4.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ölmojito

Mynta och lime, som är bekanta från cocktailen Mojito, används också i den här trendiga ölmojiton. Ingefäran ger smakkombinationen en extrados friskhet.

Ingredienser

1 50 g ingefära (½ dl riven)
2 2 krukor mynta
3 4 msk rörsocker
4 4 limefrukter
5 1 burk (½ l) Öl av pilsnertyp (t.ex. Keisari Pils, Nokian Panimo)
6 1 l iskuber

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 70 g
Protein 2 g
Fett 0 g
Kostfibrer 0 g
Energi kJ 1796
Energi kcal 429

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ingefära (½ dl riven)

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Skala ingefäran. Riv ingefäran så du får ½ dl riven, skiva resten till garnering. Lossa några blad mynta och ta dem åt sidan för garnering.
  2. Lägg resten av myntan, den rivna ingefäran och sockret i ett stort kraftigt glas eller en smal bunke och stöt blandningen t.ex. med en potatisstöt av trä tills myntan slaknar.
  3. Pressa saften ur tre limefrukter, tillsätt och stöt ännu ett ögonblick. 
  4. Lägg blandningen i en stor kanna, häll i det kalla ölet. Rör om väl.
  5. Tvätta och klyfta limefrukten. Krossa iskuberna. Fyll glasen med krossad is och häll ölmojito i glasen. Garnera med limeklyftor, ingefärsskivor och blad av mynta. Servera omedelbart.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5