Ölmarinerade ribs

13.5.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ölmarinerade ribs

Revbensspjäll som marinerats i kryddigt ölspad och varsamt stekts i ugn får en rejält rostad yta och rökig arom i grillen.

Ingredienser

6 portioner
1 2 kg revbensspjäll av gris (naturella)
Ölmarinad
1 3 vitlöksklyftor
2 4 dl mörkt öl eller lager
3 4 msk ketchup
4 2 msk senap
5 2 msk tomatpuré
6 2 msk farinsocker
7 1 msk worcestersås
8 2 tsk paprikapulver
9 1 tsk salt
10 1 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 59 g
Protein 69 g 414 g
Fett 29 g 174 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 2 483 14896
Energi kcal 593 3560

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyftor

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Gör ölmarinaden. Skala vitlöksklyftorna och pressa dem i en bunke. Tillsätt de övriga marinadingredienserna, rör om.
  2. Lägg ribsen i en stor kraftig plastpåse. Häll marinaden över ribsen, stäng påsen. Marinera köttet minst 12 timmar i kylskåp. Vänd paketet ett par gånger.
  3. Värm ugnen till 150 grader. Lägg ribsen på en ugnsplåt, ringla på hälften av marinaden. Spara resten till grillningen. Täck köttet med folie. Stek 2–3 timmar.
  4. Häll marinaden i en kastrull och reducera den till halva volymen.
  5. Pensla revbensspjället flitigt medan det grillat, så får ytan en härligt mustig smak.

Ölrekommendation:

Medelfylliga Saimaa Sun Lager 4,2 % eller Koff Crisp Mörk Lager 0,0 %

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5