Olivpasta eller tapenade

21.4.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Olivpasta eller tapenade

Ingredienser

1 100 g kärnfria oliver
2 1 - 2 msk kapris
3 2 msk olivolja
4 1 tsk citronsaft
5 0,25 tsk svartpeppar
6 0,5 vitlöksklyfta

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Fett 47 g
Kostfibrer 4 g
Energi kJ 1793
Energi kcal 429

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg oliver, kapris, olja och citronsaft i en blender; alternativt kan du finfördela det hela i en mortel. Smaksätt med svartpeppar och eventuellt med vitlök. Servera som förrätt med ljust bröd.

Tapenaden kan också användas som krydda i t.ex. gryt- och pastarätter och penslas på fisk som stekt i ugn.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5