Öldoftande pulled pork

17.1.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Öldoftande pulled pork

Hemligheten bakom den här dragna grisen är det till en sirap inkokta mörka ölet, som blandas med det rivna köttet. Servera som fyllning till tortillan.

Ingredienser

4 portioner
1 1 kg ugnskött eller kassler av gris
2 2 msk farin- eller indiansocker
3 1 msk grovt havssalt
4 5 dl mörkt lageröl
Servera med:
1 12 tortillor
2 2 avokador i skivor
3 2 dl tomatsalsa
4 1 dl crème fraiche

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 96 g 386 g
Protein 61 g 245 g
Fett 77 g 309 g
Kostfibrer 9 g 36 g
Energi kJ 5 699 22797
Energi kcal 1 362 5449

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda sockret och saltet. Gnid köttet med blandningen. Låt köttets stå framme en timme i rumstemperatur.

Täck formen med folie. Tillred i ugn, 4–5 timmar i 150 grader.

Ta formen ur ugnen och låt den svalna en halv timme. Ta vara på 1 dl av stekskyn.

Koka ölet i en kastrull utan lock tills det har reducerats till ca 1 dl sirapsaktig vätska.

Lägg köttet på arbetsbänken och riv det till pulled pork med två gafflar. Avlägsna det synliga fettet. Lägg köttet tillbaka i den tomma ugnsformen.

Rör 1 dl steksky och ölsirapen i köttet.

Stek ca 30 minuter utan lock i 150 grader.

Servera rätten som fyllning i värmda tortillor med avokadoskivor, tomatsalsa och crème fraiche.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5