Ogräddad tårta med vinbär

26.5.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ogräddad tårta med vinbär

En ogräddad tårta kan man baka utan ugn. Råkost är mat som inte hettas upp över 40 grader.

Ingredienser

10 portioner
1 2 påsar (à 70 g) pekannötter
2 8 torkade kärnfria dadlar
3 nypa gourmetsalt
Fyllning
1 300 g cashewnötter
2 200 g djupfrysta svarta vinbär
3 1,5 dl kokosolja
4 1 dl honung
5 3 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 215 g
Protein 8 g 85 g
Fett 37 g 366 g
Kostfibrer 5 g 49 g
Energi kJ 1 878 18778
Energi kcal 449 4488

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg cashewnötterna till fyllningen i kallt vatten minst en timme eller över natten. Lägg pekannötterna, dadlarna och en nypa salt i en matberedare med hackarkniv. Kör tills blandningen är kletig. Tryck blandningen på bottnen av en springform (diam. 20 cm) täckt med bakplåtspapper. Tina de svarta vinbären i rumstemperatur. Häll av cashewnötternas vatten. Smält kokosfettet på mild värme i vattenbad. Tvätta matberedarens bunke och kör fyllningens ingredienser till en jämn massa. Fördela fyllningen på nötbottnen. Låt tårtan stå en timme i en frys. Ta ut den någon minut innan den serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5