Ogräddad chokladtårta

21.8.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ogräddad chokladtårta

Ingredienser

6 portioner
Botten
1 150 g oskalad mandel
2 3 dl russin
Fyllning
1 150 g cashewnötter
2 2 medelstora bananer
3 1 dl kokosgrädde
4 200 g mörk choklad
På ytan
1 lingon eller andra bär

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 46 g 278 g
Protein 12 g 75 g
Fett 43 g 258 g
Kostfibrer 12 g 70 g
Energi kJ 2 609 15656
Energi kcal 624 3742

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lingon eller andra bär

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg mandel och nötter separat i blöt i vatten. Blötlägg ca 4 timmar. Kör mandeln och russinen till en massa i en matberedare. Klä bottnen av en springform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut massan längs bottnen och kanterna av formen. Lägg formen i frysen. Stycka chokladen, lägg den i en liten kastrull och smält den på lägsta möjliga värme. Kör nötterna till mycket fint mjöl i en blender. Tillsätt bananerna och kokosgrädden och kör blandningen jämn. Rör den smälta chokladen i fyllningen. Häll fyllningen på bottnen och frys tårtan. Ställ fram tårtan i rumstemperatur en stund innan den ska serveras. Garnera med bär.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5