Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nya ägarviner har anlänt till S-gruppens restauranger

Teksti:
Virpi Aaltonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Inför sommaren utvidgas S-restaurangernas urval av ägarnas viner. Restaurangernas vuxna gäster med S-Förmånskort får vinerna till ett ägarpris.

Kundchef och sommelier Sanna Kavonen från restaurang Frans & Amélie i Helsingfors har provsmakat de nya vinerna. Hon beskriver vinerna och berättar med vilka rätter de rimmar.

  • Champagne: Nicolas Feuillatte Brut, Frankrike. "Fruktig och elegant framtoning. Jag rekommenderar champagnen till lätta fisk- och skaldjursrätter så som siktartar."
  • Mousserande vin: Barone Montalto Vino Spumante Brut, Italien. "Smaken fruktig, frisk och torr. Vinet lämpar sig som aperitif eller till matiga sallader eller som sällskapsdryck."
  • Rosévin: Banrock Station Shiraz Rosé, Australien. "Det generösa och friska vinet, som bjuder på toner av jordgubbe, citrus, kryddor och bär, lämpar sig utmärkt som svalkande terrassdryck och som måltidsdryck till bland annat bouillabaisse."
  • Vitt vin: Banrock Station Chardonnay, Australien. "Vinets tropiska fruktighet, med toner av persika, melon och citrus, beror på druvornas varma växtplatser. Vinet lämpar sig utmärkt till fisk, ljust kött och matiga sallader."
  • Rödvin: Banrock Station Shiraz, Australien. "Underbar bouquet med inslag av bär, kryddor och peppar. Vinets mjuka tanniner rimmar utmärkt med aromerna hos grillat kött."