Nutellabullar

25.11.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Nutellabullar

Ingredienser

16 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 0,5 tsk salt
5 2 tsk kardemumma
6 7 dl vetemjöl
7 75 g smält smör
Fyllning
1 50 g mjukt smör
2 3 msk farinsocker
3 1,5 - 2 dl nöt- och chokladspread (Nutella)
4 1 dl grovmalen hasselnöt
Pensla med:
1 ägg

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 36 g 576 g
Protein 6 g 88 g
Fett 15 g 242 g
Kostfibrer 2 g 35 g
Energi kJ 1 266 20259
Energi kcal 303 4842

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt kryddorna. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir slät och smidig. Tillsätt fettet och fortsätt att knåda tills degen lossnar från kanterna. Jäs ca 1/2 timme på varmt ställe. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen till en ca 30 x 50 cm stor platta. Bre fett och spread på degplattan. Strö hackade nötter och socker över. Rulla ihop plattan till en rulle. Placera fogen mot underlaget. Skär rullen i bitar och lägg bitarna i pappersformar. Jäs. Pensla med ägg. Grädda ca 10 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5