Nötiga bönor

25.7.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Nötiga bönor

Av bönor kan man enkelt laga gott tilltugg till fisk och kött. Du kan också ta djupfrysta bönor i stället för färska.

Ingredienser

4 portioner
1 250 g gröna bönor
2 2 tsk sesamolja
3 2 tsk rybsolja
4 1 vitlöksklyfta
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 dl salta nötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 17 g
Protein 5 g 21 g
Fett 12 g 50 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 629 2517
Energi kcal 150 601

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj bönorna, skär av stammen. Koka upp ca 1 1/2 dl vatten i en stekpanna, lägg i bönorna. Småkoka bönorna under lock ca 4 minuter. Lyft bort locket och låt vattnet avdunsta. Tillsätt oljorna i pannan och stek bönorna tills de får lite färg. Ta pannan åt sidan; smaksätt med en finhackad vitlöksklyfta och peppar. Hacka nötterna fint och strö dem över bönorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5