Nötgranola

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Nötgranola

Ingredienser

1 5 dl fyrkornsflingor
2 2 dl kli (t.ex. havrekli)
3 2 dl blandade nötter
4 1 dl solrosfrön
5 0,5 dl vatten
6 1,5 dl rörkristallsocker
7 0,75 dl rybsolja
8 1 dl russin

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 322 g
Protein 80 g
Fett 211 g
Kostfibrer 73 g
Energi kJ 14679
Energi kcal 3508

Receptinformation

Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Hetta upp vattnet, sockret och oljan i en kastrull och rör om tills sockret har smält helt. Fördela de torra ingredienserna över ett ark bakplåtspapper i långpannan. Häll vätskan i en tunn stråle över de torra ingredienserna, rör om. Rosta müslin i 200 graders ugnsvärme 25–30 minuter, tills blandningen blir vackert gyllenbrun. Rör om några gånger under kokningen. Lät blandningen svalna, tillsätt russinen. Förvara torrt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5