Nektarin- och mandeltårta

21.6.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Nektarin- och mandeltårta

Ingredienser

12 portioner
1 3 dl vetemjöl
2 0,5 tsk bakpulver
3 0,5 dl florsocker
4 100 g margarin
5 1 ägg
Fyllning
1 3 - 4 nektariner
2 150 g mandelmassa
3 50 g margarin
4 0,75 dl socker
5 0,5 dl vetemjöl
6 2 ägg
På ytan
1 florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 380 g
Protein 6 g 70 g
Fett 12 g 146 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 1 092 13103
Energi kcal 261 3132

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan i en bunke eller kör dem i en matberedare. Tillsätt fettet i klickar, nyp blandningen jämn. Tillsätt ägget, rör hastigt degen jämn. Svep in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp att vila medan du tillreder fyllningen.

Skölj nektarinerna, ta bort kärnorna, skär frukterna i klyftor. Vispa mandelmassa, margarin, socker och mjöl i en bunke. Tillsätt äggen och vispa blandningen jämn.

Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en smord spring- eller pajform. Fördela nektarinklyftorna på ytan. Ringla mandelmassablandning över det hela. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 175 grader. Låt tårtan svalna innan du lossar formen. Garnera med florsocker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5