Nasi goreng

21.4.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Nasi goreng

Ingredienser

4 portioner
1 1 liten lök
2 2 vitlöksklyftor
3 1 - 2 tsk riven färsk ingefära
4 0,5 tsk krossad chili
5 300 g kycklingstrimlor
6 3 msk olja
7 4 dl kokt ris
8 0,5 röd paprika
9 1 dl djupfrysta ärter
10 1 msk söt sojasås
11 1 tsk salt
12 svartpeppar
13 3 - 4 ägg

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 110 g
Protein 28 g 110 g
Fett 17 g 69 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 574 6297
Energi kcal 376 1505

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka löken och vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Stek lök, ingefära och chili ett ögonblick, tillsätt kycklingstrimlorna och stek dem färdiga.

Tillsätt riset, paprikatärningarna och ärterna. Stek tills riset har fått lite färg. Krydda med sojasås, salt och peppar. Knäck äggen i pannan och rör om, tills äggen är nätt och jämnt färdiga.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5