Naked cake med vit choklad och blåbär

8.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Naked cake med vit choklad och blåbär

Den nakna tårtan, fylld med skum av vaniljsås, vit choklad och färskost, är byggd av verkligt saftiga bottnar – också de med härlig smak av vit choklad.

Ingredienser

10 bitar
Botten
1 225 g margarin
2 100 g vit choklad
3 0,5 dl vatten
4 4 ägg
5 3 dl vetemjöl
6 2,5 dl socker
7 2 tsk bakpulver
Dessutom
1 1 msk margarin
2 1 msk vetemjöl
Fyllning
1 100 g vit choklad
2 1 burk (2 ½ dl) vispbar vaniljsås
3 1 paket (200 g) naturell färskost
4 1 lime, skalet
5 0,5 limefrukt, saften
6 3 askar (à 125 g) buskblåbär

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 52 g 519 g
Protein 8 g 83 g
Fett 31 g 309 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 2 176 21764
Energi kcal 520 5202

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Ta fram margarinet i rumstemperatur en halv timme innan du ska börja baka. Smörj och bröa en springform, diameter 24 cm. Grädda smeten i två ca 18–20 cm formar, om du vill baka en högre tårta.
  • Ställ ugnen på 180 grader. Riv den vita chokladen i en liten bunke. Koka upp vattnet, tillsätt i chokladen.
  • Lägg ägg, margarin, mjöl, socker och bakpulver i en stor bunke. Rör smeten jämn. Tillsätt chokladblandningen, rör om. Stjälp smeten i formen. Grädda de mindre kakbottnarna 25–30 minuter, den större ca 40 minuter. Pröva med en sticka om den är färdig. Om ingen deg fastnar på stickan, är bottnen färdiggräddad. Låt bottnen svalna 15–20 minuter i formen. Lossa den sedan från formen och låt den svalna till rumstemperatur innan du börjar bygga upp tårtan.
  • Gör fyllningen ungefär en timme i förväg, så den hinner svalna. Riv eller hacka chokladen till fyllningen. Hetta upp ½ dl vaniljsås i mikrovågsugn eller i en kastrull. Tillsätt chokladen i såsen, rör till den har smält. Rör i resten av såsen, ställ bunken i kylskåp.
  • Vispa den kylda sås-chokladblandningen luftig med elvisp. Rör färskosten mjuk i en liten bunke, tillsätt i vaniljsåsskummet. Tvätta en lime, riv skalet och pressa saften, tillsätt det rivna och saften i skummet.
  • Skär bottnen i två plattor (eller använd två mindre bottnar). Bre drygt hälften av fyllningen på den ena plattan och fördela 2 dl blåbär på fyllningen. Lägg på locket och bre resten av fyllningen på locket som glasyr. Garnera med resten av blåbären.

Tips: Den saftiga tårtbottnen med vit choklad är god med många olika fyllningar

Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5