Naked cake med citron och maräng

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Naked cake med citron och maräng

I en Naked cake-tårta syns alla varven rejält. Baka helst bottnen redan föregående dag, så är det enklare att klyva den.

Ingredienser

12 portioner
1 5 ägg
2 2 dl socker
3 2 dl vetemjöl
4 0,5 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 2 äggvitor
2 1,5 dl socker
3 150 g rumsvarmt smör
4 1 dl lemon curd (citronkräm)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 414 g
Protein 5 g 56 g
Fett 13 g 152 g
Kostfibrer 0 g 5 g
Energi kJ 1 135 13618
Energi kcal 271 3255

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lemon curd (citronkräm)

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem i äggskummet. Blanda varsamt. Klä bottnen av en springform (diam. 20–24 cm) med bakplåtspapper. Vill du ha en högre tårta, kan du grädda bottnen i en 20 cm form, vars kanter du höjer med strimlor av bakplåtspapper som är 3 cm bredare än formen är hög. Grädda bottnen i 175 graders ugnsvärme 40–50 minuter, tills bottnen har lossnat lite från formens kanter. Låt tårtan svalna något och stjälp upp den.
Vispa äggvitorna och sockret med elvisp i en rundbottnad bunke av stål över en kastrull med sakta sjudande vatten. Försäkra dig om att vattnet inte når upp till bunkens botten. Vispa blandningen 10 minuter, tills blandningen blir varm, tjock och blank. Lyft bunken från kastrullen och vispa marängen över en bunke fyll med kallt vatten eller isbitar, tills den har svalnat.
Tärna och tillsätt det mjuka fettet, tillsätt citronkrämen. Vispa några minuter, så glasyren blir jämn.
Skär kakbottnen i tre plattor. Fördela fyllning mellan tårtbottnarna. Bre resten av fyllningen på tårtans lock. Garnera enligt tycke och smak!

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5