Mustig texmexsoppa

21.2.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mustig texmexsoppa

Ingredienser

8 portioner
1 400 g kryddig korv (t.ex. bratwurst)
2 1 lök
3 3 vitlöksklyftor
4 2 msk tomatpuré
5 1 påse (40 g) tacokryddmix
6 1 msk olja
7 1 burk (400 g) krossad tomat
8 1,5 l köttbuljong
9 1 påse (750 g) rotsaker för potatissoppa
10 1 påse (300 g) djupfryst majs
11 2 tsk oregano
12 1 tsk grovmalen svartpeppar
13 3 msk hackad persilja
14 8 körsbärstomater

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 37 g 293 g
Protein 15 g 122 g
Fett 13 g 104 g
Kostfibrer 4 g 29 g
Energi kJ 1 373 10983
Energi kcal 328 2625

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skiva och bryn korvarna. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och tacokrydda ett ögonblick i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross och buljong. Koka upp soppgrunden. Tillsätt potatis- och rotsaksblandningen, koka 10 minuter.

Tillsätt majsen, kryddorna och korven. Koka ytterligare ett par minuter. Klyv körsbärstomaterna, hacka persiljan; tillsätt i den färdiga soppan. Servera gärna riven ost och nachos till soppan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5