Müslimuffins med hallon

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Müslimuffins med hallon

Ingredienser

1 2 ägg
2 2,5 dl socker
3 2 tsk vaniljsocker
4 2 dl vetemjöl
5 1 dl potatismjöl
6 2 dl frasig müsli
7 2 tsk bakpulver
8 100 g smält smör eller margarin
9 1 dl grädde eller mjölk
10 1 dl djupfrysta hallon
Glasyr
1 200 g naturell färskost
2 100 g mjukt smör
3 5 dl florsocker
4 1 tsk vaniljsocker
5 1 tsk citronsaft
6 livsmedelsfärg

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 745 g
Protein 54 g
Fett 202 g
Kostfibrer 14 g
Energi kJ 21128
Energi kcal 5050

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och tillsätt dem i äggskummet. Tillsätt det smälta fettet och mjölken. Vänd de halvtinade bären i degen. Fördela degen i små eller stora muffinsformar så, att de kan stiga utan att rinna ut. Grädda 15–20 minuter i 200 grader.

Gräddningstiden beror på hur stora muffins du bakar. Du kan gärna garnera bakverken. Blanda smöret och färskosten med en elvisp. Tillsätt flor- och vaniljsockret samt citronsaften. Färga med en skvätt livsmedelsfärg. Spritsa garneringen på avsvalnade muffins eller bre den med en sked.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5