Muffins med feta och zucchini

25.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Muffins med feta och zucchini

Gör saftiga muffins med zucchini. Du kan också grädda muffins i normalstora muffinsformar.

Ingredienser

24 stycken
Smördeg på rågmjöl med kvarg
1 125 g smör eller margarin
2 1 dl rågmjöl
3 1 dl vetemjöl
4 0,5 tsk bakpulver
5 0,5 burkar (125 g) kvarg
Fyllning
1 200 g zucchinier
2 0,5 burkar (125 g) kvarg
3 1 ägg
4 1 dl riven ost
5 2 vitlöksklyftor
6 2 - 3 msk hackad färsk mynta
7 1 dl salladsost i tärningar

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 4 g 91 g
Protein 3 g 71 g
Fett 6 g 141 g
Kostfibrer 0 g 11 g
Energi kJ 334 8023
Energi kcal 80 1917

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp samman fettet och de torra ingredienserna. Tillsätt hälften av kvargen och rör degen jämn. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp. Riv zucchinin grovt. Rör resten av kvargen med ägget och den rivna osten. Smaksätt med riven vitlök och mynta. Kavla ut degen till en platta.  Ta ut rondeller (diam. 5 cm.) med ett glas. Tryck ut rondellerna utmed bottnen och kanterna av smorda muffinsformar. Placera några osttärningar och en klick riven zucchini i fördjupningarna. Klicka kvargblandning över. Grädda 12–15 minuter på nedre falsen i 225 grader, eller tills cookies är färdiga. Låt muffins svalna och lossa dem ur formen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5