Morotssylt

11.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Morotssylt

Morot blir läcker sylt. Servera den till brödost.

Ingredienser

1 500 g morötter
2 2 dl vatten
3 1 kanelstång
4 2 dl syltsocker
5 0,5 citron

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 198 g
Protein 3 g
Fett 1 g
Kostfibrer 13 g
Energi kJ 3496
Energi kcal 836

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och tärna morötterna. Häll dem i en kastrull med vattnet och en kanelstång. Småkoka 15 minuter, tills morötterna är helt mjuka. Ta bort kanelstången, purea morötterna. Tillsätt syltsockret och citronskalet. Koka 5 minuter; rör om då och då. Smaksätt sylten med citronsaft. Häll den heta sylten i heta rena glasburkar och tillslut locken omedelbart. Låt den svalna. Förvara burkarna svalt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5