Möra ostkex

23.4.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Möra ostkex

Ingredienser

25 stycken
1 3 dl vetemjöl
2 1 tsk bakpulver
3 0,25 tsk salt
4 75 g blåmögelost
5 50 g parmesanost
6 125 g smör
7 0,5 dl kallt vatten
Pensla med
1 1 äggula
På ytan
1 sesamfrö eller riven parmesanost

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 5 g 137 g
Protein 2 g 51 g
Fett 6 g 147 g
Kostfibrer 0 g 7 g
Energi kJ 345 8621
Energi kcal 82 2060

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan i en bunke. Smula blåmögelosten, riv parmesanosten. Tillsätt ostarna och smöret, kylt och tärnat. Nyp ingredienserna till en jämn massa. Tillsätt vattnet, rör hastigt degen jämn. Tryck ut degen till en platta, svep in den i plastfilm. Låt den vila i kylskåp ca en timme.

Mjöla  lätt in en bakbräda; kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek. Ta ut 5–6 cm stora runda plattor med en form eller ett glas. Lägg plattorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg inte plattorna för tätt, de flyter ut lite. Pensla plattorna med ägg, strö garnering över. Tillred i ugn, 12–15 minuter i 200 grader. Låt dem svalna. Servera med ost eller spread.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5