Mojitoinspirerad ostkaka

27.4.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mojitoinspirerad ostkaka

Nu kan man uppleva den klassiska kubanska mojitodrinkens smakvärld i en ostkaka.

Ingredienser

10 portioner
Botten
1 150 g digestivekex
2 50 g smör eller margarin
Fyllning
1 3 gelatinblad
2 2 dl vispgrädde
3 1 burk (370 g) sockrad kondenserad mjölk
4 1 burk (200 g) färskost, naturell
5 3 limefrukt, det rivna skalet
6 5 msk limesaft
7 (2 msk ljus rom)
8 2 msk hackad färsk mynta
Garnering
1 myntablad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 102 g
Protein 2 g 22 g
Fett 20 g 200 g
Kostfibrer 1 g 6 g
Energi kJ 961 9612
Energi kcal 230 2297

Obs! I beräkningen har inte medtagits: gelatinblad, (370 g) sockrad kondenserad mjölk

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Kör kexen i mixer och rör i det smälta fettet. Klä en springform (diam. 18 cm) med bakplåtspapper. Fördela smulblandningen över bottnen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden till skum. Häll den kondenserade mjölken i en annan bunke, tillsätt färskosten. Tvätta limefrukterna väl. Riv den gröna delen av skalet i en bunke och vispa blandningen slät.
Koka upp hälften av limesaften i en liten kastrull. Krama vätskan ur gelatinbladen, lös dem i den kokheta saften. Tillsätt resten av limesaften (och rommen) i gelatinlösningen.
Tillsätt gelatinet i en tunn stråle i färskostmassan under ständig omröring. Tillsätt den hackade myntan och vispgrädden. Vänd blandningen jämn. Häll blandningen i formen. Täck formen och ställ den i kylskåp till nästa dag.
Lossa tårtan från formen, ställ den på ett fat. Garnera med myntablad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5