Mockarutstårta med lakrits

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mockarutstårta med lakrits

Ingredienser

14 portioner
1 1 påse 170 g) lakritstoffee, t.ex. Hopea toffee
2 200 g margarin
3 4 ägg
4 2 dl socker
5 2 tsk vaniljsocker
6 4 dl vetemjöl
7 1 dl kakaopulver
8 2 tsk bakpulver
9 1 dl mjölk
Glasyr
1 1,5 dl vispgrädde
2 3 dl florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 49 g 681 g
Protein 5 g 71 g
Fett 16 g 229 g
Kostfibrer 2 g 21 g
Energi kJ 1 520 21273
Energi kcal 363 5084

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta karamellerna ur papperet. Smält margarinet i en kastrull. Hacka och tillsätt 10 toffeekarameller. Rör om tills karamellerna har smält. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna; sikta och rör mjölblandningen i smeten turvis med fett- och lakritsblandningen och mjölken. Rör smeten jämn. Klä en springform (diam. 24 cm) med bakplåtspapper.  Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme på nedre falsen ca 50 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan. Ställ tårtan att svalna. Häll grädden och resten av karamellerna i en kastrull. Värm långsamt på svag värme tills karamellerna har smält. Låt blandningen svalna ett ögonblick. Sikta i florsockret, rör glasyren jämn. Bre glasyren över den något avsvalnade bottnen. Låt tårtan svalna ordentligt, skär den sedan i bitar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5