Mockarutor med tjinuskiglasyr

24.3.2016
59 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mockarutor med tjinuskiglasyr

Söt tjinuski och salta jordnötter är en oemotståndlig kombination. Du kan också experimentera med andra nötter. Mockarutorna ska helst förvaras i kylskåp.

Ingredienser

16 stycken
1 200 g smör eller margarin
2 3 ägg
3 3 dl socker
4 5 dl vetemjöl
5 0,5 dl kakaopulver
6 1 msk bakpulver
7 2 tsk vaniljsocker
8 2 dl kaffedryck
Glasyr
1 1 burk (200 g) tjinuskisås
2 250 g mascarponeost
På ytan
1 1,5 dl salta nötter

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 38 g 611 g
Protein 7 g 107 g
Fett 24 g 381 g
Kostfibrer 2 g 25 g
Energi kJ 1 647 26345
Energi kcal 394 6297

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält fettet och låt det svalna. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Rör dem i smeten turvis med svalt kaffe och fett. Fördela smeten jämnt på bakplåtspapper i en rektangulär ugnsform (25 x 32 cm). Grädda 20 minuter i 200°C. Låt bottnen svalna.
Vispa glasyrens ingredienser några minuter och bre glasyren över bottnen. Garnera ytan med hackade nötter. Skär bakverket i kvadrater med en vass kniv.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5