Mockarutor med nötter

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mockarutor med nötter

Ingredienser

25 bitar
1 200 g margarin
2 100 g mörk choklad
3 4 ägg
4 2,5 dl socker
5 4 dl vetemjöl
6 3 msk kakaopulver
7 3 tsk bakpulver
8 2 tsk vaniljsocker
9 1 påse (80 g) grovmalda hasselnötter
10 4 msk mjölk
Glasyr
1 50 g margarin
2 5 dl florsocker
3 5 msk starkt kaffe
4 1 msk kakaopulver
På ytan
1 1 påse (200 g) blandade nötter

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 31 g 764 g
Protein 4 g 104 g
Fett 15 g 384 g
Kostfibrer 3 g 71 g
Energi kJ 1 158 28962
Energi kcal 277 6922

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, tillsätt chokladen i bitar. Rör om tills chokladen har smält helt. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Sikta de torra ingredienserna i äggskummet. Tillsätt de grovmalda hasselnötterna, choklad- och fettblandningen och mjölken. Rör smeten jämn.

Vik upp bakplåtspapperets kanter och fäst hörnen med en cocktailsticka eller knappnål, så papperet bildar en form. Lägg pappersformen på en ugnsplåt. Häll smeten jämnt i formen. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 20 minuter i 200°C. Ta ut bottnen, låt den svalna 5 minuter.

Blanda till glasyren och fördela den över den något avsvalnade bottnen. Toppa med de hackade nötterna. Låt bakverket svalna innan du skär det.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5