Mjuk kycklingleverpaté

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Mjuk kycklingleverpaté

Ingredienser

1 300 g kycklinglever (frysvara)
2 1 hackad lök
3 1 - 2 hackade vitlöksklyftor
4 6 - 8 ansjovisfiléer
5 1 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar
7 0,5 tsk timjan
8 100 g mjukt smör

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 18 g
Protein 71 g
Fett 98 g
Kostfibrer 1 g
Energi kJ 5152
Energi kcal 1231

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina och ansa levrarna. Smält 1 msk smör i en panna. Stek levrarna och hackad lök tills löken är mjuk. Levern ska vara färdig, men lätt rosa i mitten. Tillsätt ansjovis och kryddor. Rör om väl. Tillsätt smöret i klickar i pannan. Kör massan jämn med en stavmixer, häll över den i serveringskärlet och ställ den att stelna i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5