Minestrone med knackkorv

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Minestrone med knackkorv

Ingredienser

6 portioner
1 400 g knackkorv
2 1 lök
3 2 morot
4 2 (100 g) stjälkar bladselleri
5 1 (200 g) liten zucchini
6 1 msk olja
7 2 vitlöksklyftor
8 1 burk (420/210 g) vita bönor i tomatsås
9 8 dl vatten
10 1 grönsaksbuljongtärning
11 3 msk tomatpuré
12 1,5 dl figurpasta, t.ex. gnocchi
13 1 påse (200 g) gröna bönor (frysvara)
14 nypa salt
15 nypa grovmalen svartpeppar
På ytan
1 riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 143 g
Protein 14 g 86 g
Fett 18 g 106 g
Kostfibrer 6 g 38 g
Energi kJ 1 309 7853
Energi kcal 313 1877

Obs! I beräkningen har inte medtagits: riven parmesanost

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Munaton
Ruokatyypit Keitot, Pastaruoat
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka knackkorvarna. Skala och stycka löken och moroten. Hacka bladsellerins skaft. Skär zucchini i fyra delar på längden. Ta ut det mjuka inkråmet. Stycka zucchinin.

Rosta zucchinibitarna och knackkorven i torr panna tills de har fått lite färg. Ställ zucchini och korv åt sidan.

Hetta upp en skvätt olja i en kastrull och fräs löken, morötterna och selleriskaften. Tillsätt bönorna med sås, vatten, buljongtärning, tomatpuré och pasta i kastrullen. Koka ca 7 minuter.

Tillsätt knackkorv, zucchini, djupfrysta bönor och kryddor. Koka några minuter. Servera riven parmesanost till soppan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5